Министерството на отбраната на Република България разпространи позиция на министъра

...
Министерството на отбраната на Република България разпространи позиция на министъра
Коментари Харесай

Каракачанов: Една техника е опасна най-вече тогава, когато не се поддържа

Министерството на защитата на Република България популяризира позиция на министъра на защитата Красимир Каракачанов:

В изказване на „ Демократична България “, изразена посредством господин Велизар Шаламанов, се интерпретира тематиката с трагичния случай с вертолет Ми-17 отпреди повече от година и се повтарят познати политически клишета.

Тягостно е тъкмо в деня на респект към умрелите да ставаме очевидци на такива неуместни тълкования, само че поради положителното име на починалите в случая водачи и поради достойнството на мъжете в униформа, които с достолепие не престават да извършват своя воински дълг, съм задължен да поясня следното:

„ Демократична България “ в своята позиция приказва за „ рискова съветска авиотехника “ и за „ рисково дребен брой на полетните часове “ за подготвителни полети на летците. Това изказване е добър образец за замяна на повода и следствието. Истината е, че точно поради подобен вид дългогогодишно философстване и безучастие авиотехниката бе оставена без поддръжка и бяха фрапантно лимитирани полетните часове. Така че няма по какъв начин един проблем да се лекува с още повече от същата политическа причина, която е породила този проблем.

Въпросната коалиция счита, че би трябвало да се обърнем към съдружниците по въпроса за „ рисковата съветска авиотехника “. Очевидно за тази политическа мощ е незнайна безспорната максима, че една техника е рискова най-много тогава, когато не се поддържа. Полша да вземем за пример има една ескадрила Су-22 от 18 самолета и две ескадрили МиГ-29 с общо 30 самолета. Този факт по никакъв метод не пречи на Полша да уголемява военно-техническото си съдействие със Съединени американски щати, в това число с увеличение на броя на американските вооеннослужеци на полска територия и с договаряния за закупуване на изтребители Ф-35. Словакия пък единствено преди дни разгласи идното подписване на нов контракт с Русия за обслужване и поддръжка на изтребителите МиГ-29 на страната на стойност 100 млн. евро за идващите най-малко 4 години.

Очевидно е, че има източноевропейски сътрудници от НАТО, които не страдат от натегачески политически комплекси.

Времето на бездействието по отношение на поддръжката на авиационната техника в Българската войска към този момент отмина. Както е известно има заделени средства до края на годината за ремонт на вертолетната авиация, в това число и Ми-17. Правителството отдели и средства за възобновяване на летателната валидност на самолетите Су-25 и за опазване на добитите отбранителни качества в интервала до придобиване на новия вид военен аероплан и постигане до оперативна подготвеност за неговото потребление.

Може да се добави и нарастването на заплатите в системата на защитата с по 10% в две следващи години, както и други позитивни стъпки.

За мен като министър на защитата и вицепремиер Българската войска е най-важна и е най-голямата ми грижа, до момента в който за „ Демократична България “ преди всичко е да приветства гей-парадите и да се грижи за „ правата на еднополовите двойки “.

Но самият факт, че улисани в многочислените си акции в поддръжка на гейовете, са намерили време да упоменат и Българската войска – това е един в действителност позитивен факт.

В случай, че в бъдеще решат да покажат респект и към военнослужещите, подсещам, че всяка година Денят на храбростта и празник на Българската войска постоянно се пада на 6 май, Гергьовден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР