Министерството на отбраната на Латвия е получило покана от Беларус

...
Министерството на отбраната на Латвия е получило покана от Беларус
Коментари Харесай

Преглед на някои от основните теми в европейския печат

Министерството на защитата на Латвия е получило покана от Беларус да изпрати двама военни наблюдаващия на ученията „ Запад “, които ще се проведат с присъединяване на белоруски и съветски бойци през септември, написа The Baltic Times.
Поканата към Латвия е учредена върху Договора от Виена, съгласно който страните от ОССЕ би трябвало да обменят данни за силите, ситуирани в Европа и да оповестяват при предприемането на избрани военни дейности в името на построяването на доверие и сигурност. И Литва, и Естония също са получили покана да изпратят наблюдаващи на ученията.
Мащабното руско-белоруско обучение „ Запад 2017 “ провокира паника измежду прилежащите страни-членки на НАТО.
Според данните на отчета на Европейска комисия „ Евробарометър “ 56% от европейците са оптимистични за бъдещето на Европейски Съюз, което е с 6% повече в сравнение с през есента на 2016 година, написа The Brussels Times.
Най-голям е растежа на еврооптимизма във Франция (от 41% на 55%), Дания (от 57% на 70%) и в Португалия (от 54% на 64%). Доверието към Съюза също се усилва, като тази позиция към този момент споделят 42% от допитаните, съпоставени с 36% през есента на 2016 и 32% през есента на 2015 година
Според 44% от допитаните тероризмът е най-спешния проблем, който Европейски Съюз би трябвало да реши. Миграцията, която е съществена грижа през 2015 година, сега е на второ място.
Проучването „ Евробарометър “ е извършено сред 20 и 30 май измежду 33 180 жители на страните от Европейски Съюз.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп номинира бизнес-дамата от Калифорния Джейми МакКорт за дипломат на страната в Париж, написа The Local.
63-годишната Джейми МакКорт е разказана в интернет страницата на компанията си като бизнесмен в имотния бизнес и фен на храната и виното. Тя е приключила в Сорбоната и е живяла известно време във френския град Аис ен Прованс.
По време на предизборната акция тя показва поддръжка към Доналд Тръмп и подари 400 хиляди $ за неговия щаб. Първоначално тя е трябвало да бъде номинирана за дипломат в Белгия, само че по-късно Тръмп трансформира решението си. Нейното назначение би трябвало да бъде утвърдено от сената.
Повече от една трета от полските жители (36,2%) ще поддържат президента Анджей Дуда по време на президентските избори през 2020 година, до момента в който 20,5% ще гласоподават за някогашния полски министър председател и сегашен ръководител на Европейския съвет Доналд Туск, написа вестник The Warsaw Voice.
Освен това извършеното проучване демонстрира, че съгласно 46% от жителите Полша би трябвало да вземе под внимание коментара на Европейската комисия по отношение на промените в правосъдната система. Същевременно 22% от запитаните означават, че би трябвало изявленията да бъдат пренебрегнати.
На въпрос кой е бил прав в спора по отношение на промените 35% от поляците показват протестиращите, които упорстваха за вето; 26% поддържат президента; до момента в който 9% утвърждават проекта на ръководещата партия „ Право и правдивост “ да се приложат трите проектозакона.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР