Министерството на отбраната на България и Военновъздушните сили ще сатрудничат

...
Министерството на отбраната на България и Военновъздушните сили ще сатрудничат
Коментари Харесай

България се координира с американски съветник за проекта F-16

Министерството на защитата на България и Военновъздушните сили ще сатрудничат със  консултант от Съединени американски щати, финансиран от американското държавно управление, в напъните си по плана за придобиване на нов военен аероплан F-16 Block 70 . Съветникът ще се концентрира върху политиката, планирането, инфраструктурата, логистиката и съвместимостта на бойната авиация със съдружниците от НАТО.

Съветникът дойде в България след визитата в Съединени американски щати през месец юли на заместник-началникa на защитата генерал-лейтенант Цанко Стойков във връзка 30-ата годишнина от стартирането на Програмата за партньорство с Националната армия на щата Тенеси. По време на визитата си той прегледа индустриалната линия на F-16 и се срещна с ръководителите на компанията-изпълнител.

Съединени американски щати дълго време са подкрепяли България в модернизацията на отбранителните й институции. 

За последните пет години, Съединени американски щати са обезпечили доста финансиране на сигурността на България, в това число посредством Програмата за задгранично военно финансиране (FMF) и Програмата за интернационално военно обучение и образование (IMET), с обща стойност от 238 милиона $.
 България се причислява към поддръжката на Г-7 за Украйна
България се причислява към поддръжката на Г-7 за Украйна

Показва решение признато от Министерския съвет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР