Министерството на отбраната на Азербайджан заяви, че арменските въоръжени сили

...
Министерството на отбраната на Азербайджан заяви, че арменските въоръжени сили
Коментари Харесай

Министерството на отбраната на Азербайджан съобщи за обстрел от Армения

Министерството на защитата на Азербайджан съобщи, че арменските въоръжени сили са стреляли по обитаеми места по линията на контакт в Карабах.

Огънят е изстрелян от миномети и едрокалибрени оръжия. В същото време се твърди, че има убити и ранени измежду цивилното население.

Освен това се оповестява, че частите на азербайджанската войска „ подхващат ответни ограничения, с цел да потушат провокацията на врага ".

Прессекретарят на президента на непризнатата Нагорно-Карабахска република Вахрам Погосян също написа в обществените мрежи за обстрела на Степанакерт.

Сблъсъците на арменско-азербайджанската граница не престават от 12 юли в прилежащите райони - Товуз и Тавуш, които също граничат с Грузия.

Според Баку са убити 12 азербайджански бойци, в това число генералът. Арменската страна разгласи гибелта на четирима бойци и 11 ранени, в това число един граждански.

В Баку бе обявено, че спорът е почнал заради нарушение на прекратяването на огъня от арменските военни и обстрела на азербайджански позиции благодарение на артилерийски установки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР