Министерството на отбраната (МО) ще ремонтира два вертолета Ми-17 и

...
Министерството на отбраната (МО) ще ремонтира два вертолета Ми-17 и
Коментари Харесай

Ремонтираме два вертолета Ми-17 и четири Ми-24

Министерството на защитата (МО) ще ремонтира два вертолета Ми-17 и четири вертолета Ми-24. Това оповестиха от пресцентъра на Ведомството.
" По мотив на изявления и запитвания от медии Министерството на защитата прави следното конкретизиране:
С решение на министъра на защитата е открита процедура за възлагане на социална поръчка с предмет „ Възстановяване и обезпечаване на летателната валидност на вертолети Ми-17 и Ми-24 “, която включва осъществяване на следните позиции:
1. Осигуряване на летателната валидност на вертолети Ми-17 - рамково споразумение;
2. Възстановяване на летателната валидност на вертолети Ми-24 - рамково съглашение.
След публикуването на решението и обявлението за публичната поръчка е открито позволено техническо противоречие в обявлението, а точно: В раздел II „ Обект на поръчката “, параграф II.2.1 „ Общо количество или размер “ е записано, че ще бъдат ремонтирани 4 (четири) броя вертолети Ми-17. Коректният брой е 2 (два) броя вертолети Ми-17. Констатираното противоречие ще бъде поправено посредством „ Решение за одобрение на съобщение за изменение или спомагателна информация “ в периода, според член 100, алинея 3 от Закона за публичните поръчки.
За позиция 2 - „ Възстановяване на летателната валидност на вертолети Ми-24 - рамково съглашение “ показаната техническа спецификация към процедурата включва възобновяване летателната валидност на 6 (шест) броя вертолети Ми-24, само че нуждата на Военновъздушните сили (ВВС) все още е за ремонт на 4 (четири) броя вертолети Ми-24 и оповестената поръчка включва ремонта единствено на 4 (четири) броя Ми-24.
За позволеното техническо противоречие ще бъде потърсена отговорност ", прецизират още от Министерството на защитата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР