Министерството на отбраната (МО) се е заело да реши проблема

...
Министерството на отбраната (МО) се е заело да реши проблема
Коментари Харесай

Министерството на отбраната търси жилища за 4100 души, ще гони 200 обитатели без право

Министерството на защитата (МО) се е заело да реши казуса с противозаконното обитаване на ведомствени парцели и изплащането на пари за квартири на военните, и цивилните си чиновници за които няма ведомствени жилища.

Близо 200 са ведомствените жилища, ателиета и гаражи на територията на цялата страна, които от години се населяват непозволено от лица, изгубили правното съображение за това, оповестяват от министерството. В 22 области, в 78 обитаеми места министерството разполага с 2591 жилището, ателиета и гаражи, от които близо 700 са в София и София област.

МО регистрира изострен дефицит на служебни жилища, заради което 4 100 военнослужещи и цивилни чиновници на Министерството на защитата и Българската войска са картотекирани като безквартирни. Някои от тях са със характерни потребности заради хронично заболели деца. На наелите частни квартири, всеки месец се изплащат обезщетения от бюджета на Министерството на защитата.

С оглед на високата обществена сензитивност на този въпрос и редом с осъществяването на закона, министърът на защитата Красимир Каракачанов е разпоредил на изпълнителния шеф на Изпълнителната организация " Военни клубове и военно-почивно дело " Валери Стоянов да прегледа всеки случай поотделно и да предложи съответни разновидности за най-тежките случаи измежду тях, оповестиха от МО.

Последните покупки на жилища от Министерството на защитата са от 2009 година Николай Цонев, който беше министър в края на ръководството на " Тройната коалиция " подписа контракти за покупка на 607 жилището за армията. Вместо да избере най-изгодните оферти обаче, министерството е сключвало контракти с бизнесмени, които не оферират най-евтините жилища, поради което Цонев беше разследван.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР