Министерството на отбраната е спазило държавния протокол при организацията на

...
Министерството на отбраната е спазило държавния протокол при организацията на
Коментари Харесай

МО установи, че за поканите за водосвета е използвал стар списък

Министерството на защитата е спазило държавния протокол при организацията на водосвета на Богоявление, който не е променян от над 20 години.

Позицията на ведомството е във връзка недоволството на ръководителя на Народно събрание Росен Желязков, ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия. Те отправиха остри рецензии към кабинета, че не е поканил депутатите да участват на ритуала по освещаването на бойните флагове през вчерашния ден на Йордановден.

Според протоколните условия поканите се изпращат въз основата на общоприет лист, който се актуализира от време на време, показват от МО. Военният министър Тодор Тагарев е упълномощил незабавна инспекция, която сподели, че процедурата е спазена и са били поканени ръководителят и заместник-председателите на Народното събрание, както и целият състав на Комисията по защита.

Пропуск обаче фактически е открит и той е по отношение на ръководителите на парламентарни групи. Експертът, на който е предоставена тази задача, простъпка е употребил неактуализиран лист, за което е алармирал самичък на управлението и поискал да подаде оставка от заеманата позиция.

От Министерството на защитата означиха и че са " отворени за градивен разговор с народните представители в полза на сигурността и защитата на страната ".
 От Виетнам Росен Желязков пита за какво депутатите не са поканени на водосвета на бойните флагове Обновена
От Виетнам Росен Желязков пита за какво депутатите не са поканени на водосвета на бойните флагове

Делян Пеевски и Борислав Гуцанов също насочиха остри рецензии към Министерството на отбраната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР