Министерството на отбраната е изпратило писмо до семейството на бивш

...
Министерството на отбраната е изпратило писмо до семейството на бивш
Коментари Харесай

Министерството на отбраната гони съпрузи с инсулти от ведомствено жилище

Министерството на защитата е изпратило писмо до фамилията на някогашен боен да освободи ведомственото жилище, в което живее. Съпрузите обаче са на легло.
Бившият боен Станислав Бутенко е служил 22 години в българската войска, награждаван е с ордени и медали. През 1981 година той получава ведомствен апартамент от Министерство на защитата в столичния жк "Гевгелийски ". По думите на мъжа, тогава му споделят, че може да живее в жилището, до момента в който е жив.
Преди 7 години пенсионерът получава инсулт, след който остава на легло. За него се грижи брачната половинка му. До септември м.г., когато семейство Бутенко получава писмо от военните, че би трябвало да изоставен дома си, тъй като нямат право да живеят в него. От мощния стрес брачната половинка на Станислав Бутенко също получава масиран инсулт и от този момент е на легло.
Днес мъжът лежи в едната стая на жилището, а брачната половинка му - в другата. И двамата са изцяло неподвижни. За тях се грижат щерка им и синът им. По думите на дъщерята, апартаментът в "Гевгелийските " е единственото им жилище и те няма къде да отидат, с изключение на да останат на улицата.
"Търсим вид в границите на закона фамилията да остане в жилището ", разгласи Станислав Благов от Изпълнителна организация "Военни клубове и военно-почивно дело " към Министерството на защитата, която дава отговор за парцелите на ведомството.
По думите му доста от парцелите се владеят без правно съображение. Благов посъветвал децата на Бутенко да апелират в съда заповедта за освобождение на жилището. Свързал се е и с кмета на община „ Илинден”, с цел да се търси и различен вид за настаняване на някогашния боен.
Според последното писмо от МО обаче семейство Бутенко би трябвало да освободи жилището до 22 март.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР