Министерството на отбраната чрез свои структури продължава да оказва съдействие

...
Министерството на отбраната чрез свои структури продължава да оказва съдействие
Коментари Харесай

Над 1300 души са евакуираните от Украйна със съдействие на Министерството на отбраната

Министерството на защитата посредством свои структури продължава да оказва подпомагане с превоз и настаняване на украински жители, които търсят в България избавление от военните дейности в Украйна.

1328 души от Украйна са евакуирани в България от 4 до 17 март в границите на интервенцията за транспортиране на бежанци. Тя се организира взаимно от Министерството на защитата и Министерството на външните работи. Ежедневно военнослужещи и рейсове на Командването за логистична поддръжка не престават да правят по три или четири безвъзмездни курса до България от разнообразни гранични пунктове в Румъния.

270 души, евакуирани от военните дейности в Украйна, са настанени в почивни бази на Изпълнителната организация „ Военни клубове и военно-почивно дело “ на Министерството на защитата към 17 март. 189 от тях са възрастни и 77 - деца. Те са разпределени в хотели в к. к. „ Св. Св. Константин и Елена “, ВМК – Варна, хотел „ Рибарица “ и в София. Предвид динамичната конюнктура броят на настанените украински жители непрестанно се трансформира.

След съгласуваност сред регионалния шеф на Варна и началника на Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ) „ Н. Й. Вапцаров “ флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров в база на Морско учебно заведение са настанени 18 украински жители. ВВМУ изрази подготвеност за поддръжка и помощ на украински студенти, пристигнали в България, да продължат образованието си по сходни специалности.

Министерството на защитата през цялото време взе участие интензивно в дейностите на държавните институции, локалната власт и неправителствените организации за оказване на помощ на хората, които търсят в България избавление от военните дейности в Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР