Министерството на околната среда и водите проверява каква е степента

...
Министерството на околната среда и водите проверява каква е степента
Коментари Харесай

Кметът на Перник за скъсването на дигата: Гледката на място беше ужасяваща

Министерството на околната среда и водите ревизира каква е степента на замърсяване на река Струма след скъсването на дига на шламохранилище в ТЕЦ- "Република ". Заради наводнението 30 души, които живеят в квартал до мястото на случая, бяха евакуирани. Районната прокуратура в града проверява случая.

Няма потърпевши, както и мощно наранени къщи.

Прокуратурата в Перник стартира следствие за скъсаната дига

"Гледката на място беше ужасяваща - огромно количество черна вода се изливаше в дерето на кв. "Калказ ". По най-бързия метод бяха сезирани институциите. Създадена бе организация за частична евакуация ", разяснява кметът на Перник Станислав Владимиров  Станислав Владимиров Станислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 година в София. Завършил е междинното си обучение в изясни.

Водата се е отекла в утайник, който има уреди, които с отвеждащи тръби са насочили водата към р. Струма. Реката е наранена, чакат се да излязат пробите на Регионална инспекция за опазване на околната среда. Доброволци са създали обход до бент. Пчелина. Черната вода е стигнала до малко преди Радомир. Няма умряла риба.

Първоначалните мнения са, че в тази вода единственият смес е пепелта, която остава от изгарянето на въглища, тъй че не би трябвало да има заплаха за здравето на хората.

"Това шлемохранилище би трябвало да бъде по най-бързи метод рекултивирано. То ще бъде затворено. Върви се към бърза рекултивация и Топлофикация-Перник да премине към вложения в посока газифициран ", сподели Владимиров.

Директорът на ТЕЦ-Перник изясни, че от 2016 година има импортирани документи за пускане на процедура за създаване на ново хранилище. От тогава досега те няма даже дата за приемане на позволение на градеж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР