Министерството на околната среда и водите напомня на фирмите и

...
Министерството на околната среда и водите напомня на фирмите и
Коментари Харесай

До 27 ноември трябва да бъдат регистрирани всички кладенци

Министерството на околната среда и водите припомня на компаниите и жителите, притежатели на водовземни уреди за подземни води - кладенци, сондажи, герани, каптирани извори, дренажи и други, че до 27 ноември 2020 година би трябвало да записват оборудванията, които са ситуирани в личния им парцел.
Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Регистрацията става в Басейновата дирекция, която отговоря за ръководство на водите в съответния регион. Водовземните уреди, които не са регистрирани в този период не могат да бъдат употребени. При определяне на противозаконни уреди за водовземане от подземни води след 27 ноември същите ще се унищожават за сметка на притежателя им, който носи и наказателна отговорност.

Такса за регистрация на водовземни уреди за лични потребности не се заплаща. Тази регистрация се отнася за кладенците, водата от които се употребява за битови цели, за поливане и развъждане на животни за потребностите на семейството. Ползването на вода до 10 куб.м. на денонощие от записаните кладенци в обитаемоте места е гратис. Не се изисква монтиране на водомери и за тези кладенци не се заплащат никакви държавни такси или налози. Регистрацията е нужна за отбрана ползите на жителите при даване права за черпене на вода в региона на съответното обитаемо място и ограничение заплахата от пресъхване на кладенците.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР