Министерството на околната среда и водите е предприело офанзива за

...
Министерството на околната среда и водите е предприело офанзива за
Коментари Харесай

МОСВ в офанзива за почистване на реки, релси и пътища от боклуци

Министерството на околната среда и водите е подхванало атака за разчистване от боклуци на речните корита, пътищата и жп линиите, излиза наяве от известие на ведомството във вторник.

Екоминистърът Емил Димитров е наредил на районните екоинспекции да ревизират дали реките не са задръстени от противозаконни сметища.

До 14 февруари екоинспекциите би трябвало да осведомят кметовете в случай че има такива сметища по реките, да ги почистят, а до 31 май ще се ревизира дали има такива замърсявания. Ако такива бъдат открити, ще се постановат актове за нарушавания.

На байсейновите дирекции пък е подредено да ревизират проводимостта на речните корита с оглед идното снеготопене. До 28 февруари кметовете ще би трябвало да показват в басейновите дирекции план-график за плануваните през 2020 година инспекции на секторите от реката, чиято проводимост е понижена. " Напоителни системи " пък ще би трябвало да осведомят

Ръководствата на пътната организация и компанията " Железопътна инфраструктура " пък са призовани да почистят пътищата и жп линиите от замърсявания и да обезпечат съдове за събиране на боклуците на терените и постройките към релсите и пътните уреди.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР