Министерството на околната среда и водите е домакин на мисия

...
Министерството на околната среда и водите е домакин на мисия
Коментари Харесай

МОСВ е домакин на мисия на Комитета по химикали и биотехнологии към ОИСР

Министерството на околната среда и водите е хазаин на задача на Комитета по химикали и биотехнологии на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), която се организира в интервала 25 - 27 юли 2023 година като част от предприсъединителния развой на страната към Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

По време на първия ден от визитата беше изработен обзор на сходството на националното законодателство, политики и практики в бранша на химикалите с правните принадлежности на Организацията за икономическо сътрудничество и раз в тази област.
Eкипът на Организацията за икономическо сътрудничество и раз даде позитивна оценка на процеса и постигнатото досега, като осведоми, че след присъединяване на България в съвещанието на Комитета по химикали и биотехнологии през февруари 2024 година, комитетът ще излезе с дефинитивно мнение по отношение на приключването на прегледа.

Мисията ще продължи с посещаване на две предприятия (с невисок и висок рисков потенциал), за запознаване с практическото използване и контрола по използването на законодателството в региона на химикалите. Предвиждат се срещи и със заинтригуваните страни, които включват представители на Експертния съвет за оценка на предпочитани субстанции към министъра на околната среда и водите, научната общественост, неправителствения бранш и бизнеса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР