Министерството на образованието сезира ДАНС и Комисията за защита на

...
Министерството на образованието сезира ДАНС и Комисията за защита на
Коментари Харесай

МОН сезира ДАНС за придобиването на "Школо" от чужда компания

Министерството на образованието сезира ДАНС и Комисията за отбрана на персоналните данни за придобиването на " Школо " от непозната компания.

Образователната платформа, която употребяват доста от учебните заведения у нас, беше продадена в края на предходната година.

Появиха се терзания измежду някои родители дали след продажбата всичко с персоналните данни на децата им ще бъде наред.

Тя би трябвало да се редуцира, счита някогашният учебен министър

Именно по тази причина от Министерството на образованието са сезирали институциите и упорстват да бъдат направени инспекции. Иначе самото ведомство няма договорни връзки с просветителната платформа, само че доста от българските учебни заведения я употребяват.

Станислава Величкова е родител на две деца и употребява просветителната платформа, с цел да следи оценки, отсъствия и идни проби на децата си. Промяната на собствеността не я безпокои.

От просветителното министерство са решили да сезират ДАНС и Комисията за персоналните данни, откакто „ Школо “ е добито от английска просветителна платформа.

Симеон Донев е на 10 години и е от поколението, което учи както на хартия, по този начин и от екрана

„ Искаме малко повече информация, изключително от Комисията за отбрана на персоналните данни, за това до каква степен и по какъв начин се обезпечава запазването на персоналните данни в тази обстановка. Заедно с това сме поискали от самото „ Школо “ контракта, който е подписан с поетите задължения в границите на тези контракт “, изясни просветният министър Галин Цоков.

Директорите, сключили контракт с „ Школо “, обаче имат други терзания.

Във висшето обучение проектите са към този момент да има 3-годишни бакалавърски стратегии

„ Имаме контракти с „ Школо “, които са изтичащи до един избран интервал от време. След това какви ще са изискванията никой не знае, надяваме се да продължим да работим по същия добър метод. Няма заплаха за персоналните данни, никой не се вълнува от шестицата на Иванчо и двойката на Марийка. В последна сметка те си остават за нас и за наше прилагане “, изясни Диян Стаматов, шеф на 119. СУ.

От просветителната платформа обясниха, че ще продължат работа както и до момента и мотив за терзания няма.

От просветителната платформа дават обещание да я доразвият и надградят.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР