Министерството на образованието и науката започна цялостна проверка по случай

...
Министерството на образованието и науката започна цялостна проверка по случай
Коментари Харесай

Започна цялостна проверка на случая на агресия над ученичка във Варна

Министерството на образованието и науката стартира цялостна инспекция по случай на експанзия над ученичка във Варна. Към момента е изяснено, че в тази ситуация са забъркани ученици на няколко професионални гимназии в града. Момичето е било обиждано, удряно и унижавано от група възпитаници. Това демонстрират фрагменти от видеа, оповестени в обществените мрежи, които не са снимани на територията на учебните заведения.

По нефициална информация ученичката е взимала заеми и не ги е прибирала. Родителите на единайсетокласничката от гимназията по стопанска система " Д-р Иван Богоров ", към момента не са подали сигнал.

Регионалното ръководство на образованието във Варна е сезирало " Държавната организация за протекция на детето " и е подала сигнал на органите на Министерство на вътрешните работи.

" Въз основа на сигнала на директорка на учебно заведение сътрудниците са образували досъдебно произвеждане нанасяне на междинна телесна щета по хулигански подбуди ", сподели Светла Златева - представител на ОД на МВР-Варна по Българска национална телевизия.

" Още същият ден всички тези участници в този видеоклип са открити, извикани са в районното ръководство, само че досега момичето, станало жертва на този тип принуждение не е подало сигнал при нас ", добави Светла Златева.

" Ние получихме информация от шефове на учебни заведения, които са разпознали свои възпитаници. Веднага сигнализирахме държавна организация " Закрила на детето ". Назначена е инспекция по моя заповед ", добави Ирена Радева - шеф на Регионално ръководство на образованието - Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР