Министерството на образованието и науката ще подкрепи решение на здравното

...
Министерството на образованието и науката ще подкрепи решение на здравното
Коментари Харесай

Предлагат зелени сертификати и за учителите

Министерството на образованието и науката ще поддържа решение на здравното ведомство за въвеждане на зелени документи за преподавателите и непедагогическия личен състав в просветителните институции. Той обаче ще се ползва най-рано след месец, с цел да се даде още една опция на искащите да се имунизират. С тази вест министърът на образованието проф. Николай Денков излезе от съвещанието на експертния съвет на Министерство на здравеопазването, което трябваше да вземе решение за вероятно стягане на ограниченията. Конкретни нови ограничавания ще бъдат оповестени до дни, стана ясно след съвещанието. По-рано денем здравният министър Стойчо Кацаров съобщи, че обстановката е доста сериозна и напрегната, само че на този стадий вечерен час и цялостен локдаун не се постановат.

В очакване на последните решения на Министерство на здравеопазването натискът върху лечебните заведения пораства. Все повече са случаите на коли за спешна помощ с заболели, които обикалят лечебни заведения в София в търсене на свободни кревати за пациентите. В " Св. Анна " са заети всички 160 кревати за заболели от ковид. Там разчитат на огромното си незабавно поделение, в което има опция болните да чакат освобождение на място в отделенията. Слагат се и спомагателни кревати в стаите. В " Пирогов " също няма свободни места. Там се лекуват малко над 200 пациенти. Разходът на О2 е близо 9 тона на денонощие, което е съвсем осем пъти повече от нормалното. Болницата се притеснява, че скоро няма да може да приема пациенти в реанимацията.

Лекари, медицински сестри, водачи на коли за спешна помощ и санитари от центровете за незабавна здравна помощ от цялата страна и КОВИД-отделенията в лечебните заведения се чака да излязат на митинг пред Министерство на здравеопазването на следващия ден. Поводът е неразбираема заповед за погашение на спомагателни хонорари за работа в изискванията на пандемия, която водела до несправедливото и субективното им систематизиране.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР