Министерството на образованието и науката разрешава различните учебни програми, не

...
Министерството на образованието и науката разрешава различните учебни програми, не
Коментари Харесай

Психологът Ани Владимирова: Разменените полове объркват децата! Може да се наблюдава тревожност…

Министерството на образованието и науката позволява другите образователни стратегии, не знам какво биха правили там неправителствените организации. Това сподели в предаването “Лице в лице” по БТВ психологът Ани Владимирова във връзка дебата за джендър образованието.

В нашата просвета има понятието “сексуална идентичност” и понятието “социална роля” – на сестра, на майка, на експерт. През своя витален път децата се срещат както със половата еднаквост, по този начин и със обществената си еднаквост. В подрастващата възраст децата се зaпознават със обществената си еднаквост. Ако вкараме роля, можем да ги объркаме, съобщи Владимирова.

В началната учебна възраст децата се осъзнават. Човек би трябвало да стигне до някаква степен на развиване на личността, с цел да схваща тези понятия. Тази възраст е ранна за въвеждане на сходни понятия. Този тип диалог е подвеждащ на ранна възраст. Подвеждащо е да вкарваме детето в една посока, в случай че то не е попитало за това. При деца, които са гледали телевизионни канали, при които се демонстрират разменени полове, се следи една тревога – това нарушава спокойствието му и то се обърква. Има една зона на сигурност на детето – тя не допуска въпроси по какъв начин се чувстваш, като момче или като момиче, уточни психологът.

Има деца, които са разнообразни, само че за това би трябвало да е квалифициран светът на възрaстните. Не би трябвало да сме консервативни, само че да вкарваме категории, които са ранни за децата, за мен не е вярно. Всички диалози, които не са свързани със зоната на настоящото развиване на детето, са непотребни. Това е като да ви описват какви са извънземните и по-късно да имате боязън от извънземните, макар че въобще не сте ги виждали, разяснява Ани Владимирова.

Моментът ми припомня за началото на 90-те години на 20-ти век, когато у нас внезапно навлязоха нови религии и последва взрив на детските самоубийства. Почваме да пречим от ден на ден на инстинктите си. Унищожаваме ги и в този момент се усещаме от ден на ден изгубени, съобщи още Владимирова.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР