Министерството на образованието и науката (МОН) качи на сайта си

...
Министерството на образованието и науката (МОН) качи на сайта си
Коментари Харесай

Публикуваха за обществено обсъждане новите учебни програми за 4 и 10 клас

Министерството на образованието и науката (МОН) качи на уеб страницата си плановете на образователни стратегии за IV и за Х клас по всички общообразователни предмети. В момента тече публичното им разискване.

Ако бъдат одобрен новите стратегии, ще бъдат оповестени процедури за написване на нови учебници, по които ще се преподава най-рано през образователната 2019-2020 година.

Припомняме, досега са одобрени образователните стратегии за предходните класове - I, II, III, V, VI, VII, VIII и IХ клас. Преди да бъдат оповестени за финално разискване, плановете по по-чувствителните предмети като български език и литература, история и цивилизация, философия, както и по основни общообразователни предмети в IV клас бяха разисквани на особено проведени спомагателни срещи с учители от всички 28 района на страната. На последната среща през август учители по БЕЛ поддържаха показаното наличие за Х клас по двата съставния елемент на образователния предмет - работа върху книжовноезикови правила и върху произведения единствено от български създатели.

Учителите по история и цивилизация и представителите на академичната общественост също поддържаха новия метод при реализация на концепцията за образованието по история и акцентираха планове добър баланс сред образователно наличие и броя часове за придобиване на компетентности.

На уеб страницата на МОН са оповестени за публично разискване аъщо и планове на 28 обновени образователни стратегии за образованието по майчин език и приспособени образователни стратегии за лица над 16 години, които имат приключен начален стадий или са минали сполучливо през курсове за ограмотяване. Проектите на стратегии по майчин език са надлежно по турски, иврит, арменски и ромски език за възпитаници от І клас до VІІ клас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР