Министерството на образованието и науката изказва своите най-искрени съболезнования по

...
Министерството на образованието и науката изказва своите най-искрени съболезнования по
Коментари Харесай

Почина проф. Камен Веселинов

Министерството на образованието и науката изрича своите най-искрени съболезнования във връзка кончината на професор Камен Веселинов – незабравим човек, академик и държавник, излиза наяве от обява на уеб страницата на просветното министерство.

В негово лице България загуби един престиж с изключителни персонални и професионални качества. Проф. Веселинов остави блестящо наличие посредством голям брой изявления в значими интернационалните издания в региона на техническите науки, с изобретенията си и управлението на огромен брой научни планове.

Дълги години от живота си посвещава на възстановяване на стратегиите за инженерното обучение в България, като по този начин способства за подготовката на генерации експерти в региона на автомобилостроенето, авиационната техника и осведомителните технологии.

Проф. Камен Веселинов е приключил Техническия университет в Дрезден и там е защитил докторска степен. Работил е като учител в Германия и в Техническия университет - София. Бил е декан на Факултета за немско инженерно образование и промишлен мениджмънт, заместник-министър на образованието и науката, а също и ректор на Техническия университет – София. Проф. Веселинов е управлявал Патентното ведомство и е бил заместник-председател на Националния съвет по просвета и представител на България в Комитета за научни и механически проучвания на Европейската комисия.

Поклон пред паметта на индивида, учения и преподавателя!

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР