Министерството на младежта и спорта забрани провеждането на спортни мероприятия

...
Министерството на младежта и спорта забрани провеждането на спортни мероприятия
Коментари Харесай

Министерството забрани спортните прояви на закрито в София

Министерството на младежта и спорта забрани провеждането на спортни мероприятия на закрито в градовете, където има регистрирани случаи на инфектирани с ковид. Решението визира Плевен, Габрово и София, където има доказани общо седем позитивни проби.

В заповедта на министерството се прецизира, че спортните мероприятия на закрито ще се организират единствено при неспособност за отсрочване или препланиране и ще се продължат пред закрити врата. Забраняват се още събитията, в които вземат участие деца, а всички прояви навън ще се състоят без аудитория.

В областите без доказани случаи провеждането на спортни мероприятия на закрито и намерено би трябвало да бъде лимитирано до наличието на 250 души, като се обезпечи минимално разстояние един метър сред присъстващите или да бъдат сложени през едно свободно седящо място.

" Да се дезинфектират местата за осъществяване на спортни мероприятия на закрито преди и след мероприятието. При интернационалните спортни мероприятия участници от страни, избрани като рискови, да са минали 14-дневна изолираност на територията на Република България ", написа още в заповедта, издадена по отношение на предписанията на Националния действен щаб за ограничение на разпространяването на ковид.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (368)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР