Министерството на младежта и спорта отпусна допълнително 2 милиона лева

...
Министерството на младежта и спорта отпусна допълнително 2 милиона лева
Коментари Харесай

Спортните клубове ще получат още 6,5 млн. лв. догодина

Министерството на младежта и спорта отпусна в допълнение 2 милиона лв. по програмата за развиване на спортните клубове. 889 клуба от 50 типа спорт получиха 30% нарастване на отпуснатите средства тази година. 

" Мярката се одобри доста добре от клубовете. За 2021 година към този момент е гласувано 100% нарастване на средствата по тази стратегия. Българските спортни клубове ще получат в допълнение 6,5 милиона лв., с които ще подкрепят активността си ", съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев на работно заседание при премиера Бойко Борисов.

Спортният министър напомни, че на федерациите беше разрешено да пренасочат средствата си, планувани за присъединяване в интернационалните надпревари, които бяха отсрочени поради пандемията, към разноски за подготовка на спортистите си. Министерството е готово тази мярка да продължи и следващата година.

" Програмата ни за възстановяване на спортната инфраструктура в страната продължава с цялостна мощ ", осведоми още министър Кралев. Пред премиера той рапортува за построените и реконструирани спортни уреди през тази година. Пуснати са публични поръчки за още 20 спортни обекта на приблизителна стойност 7 милиона лв.. Сключени са 21 от договорите за построяването на физкултурните салони в 27 учебни заведения на територията в цялата страна.  

На срещата бе коментиран и прогрес в построяването на " Арена Бургас ".  " Строителството на залата в Бургас по график би трябвало да завърши до края на първото тримесечие на годината. Част на доставките от детайли на покривната структура трябваше да дойдат от Германия и Италия, само че се забавиха поради пандемията ", заяви министър Кралев.

" Арена Бургас " е едно фантастично оборудване, което ще е готово през идващите месец-два. Залата ще може да е хазаин на международни и европейски шампионати по леката атлетика, само че в нея ще могат да се организират и всевъзможни други надпревари ", съобщи министър председателят Борисов. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР