Министерството на младежта и спорта /ММС/ ще разполага с 13,5

...
Министерството на младежта и спорта /ММС/ ще разполага с 13,5
Коментари Харесай

С 13,5 млн. лева повече ще разполага ММС до края на годината

Министерството на младежта и спорта /ММС/ ще разполага с 13,5 млн. лв. повече до края на годината. Това е планувано в плана на Закона за държавния бюджет за 2023 година, утвърден на първо четене в парламентарната Комисия по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта през днешния ден. Общият размер на бюджета на ведомството за тази година възлиза на 137 млн. лв. при 123,5 млн. лв. за 2022 г .

Повишени са парите по всички съществени стратегии, съобщи заместник-министърът на младежта и спорта Иво Кацаров , който показа рамката на бюджета на ММС пред депутатите в Комисията. Той уточни, че най-вече спомагателни пари са планувани за двете бюджетни стратегии, формиращи политиката в региона на спорта за високи достижения, като надлежно – 3 милиона лв. са обезпечени за олимпийска подготовка и 5,5 милиона лв. – за спорт за високи достижения. Увеличени са също средствата за награди на олимпийските медалисти и техните треньори, за физическото образование и спорта, както и за осъществяването на юношески действия.

В плана на закона е записано още, че за шестте държавни спортни учебни заведения в структурата на ММС са планувани съвсем 19 милиона лв. , което е с 3,9 милиона лв. повече по отношение на 2022 година

Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Дашева означи, че се разисква метод за по-целесъобразно ръководство на държавните финанси с фокус върху обезпечаване на задоволително средства за всички практикуващи спорт, за елитните спортисти и децата, обхванати от просветната система.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР