Министерството на младежта и спорта (ММС) ще извърши проверки за

...
Министерството на младежта и спорта (ММС) ще извърши проверки за
Коментари Харесай

Весела Лечева видя проблеми във функционирането на тотото и спортните бази

Министерството на младежта и спорта (ММС) ще извърши инспекции за работата на държавните и търговски сдружения Националната спортна база (НСБ) и Български състезателен тотализатор (БСТ). Това сподели служебният министър Весела Лечева на конференция, на която показа целите си.

" Виждаме проблеми във действието на сдруженията, надлежно Български състезателен тотализатор. Той е доста значим за финансирането на федерациите, анонсира се рекорден бюджет, което не е тъкмо по този начин. Проблеми има и във връзка с базите, сдружението Национална спортна база, което стопанисва всички значими бази за подготовка ", разяснява Лечева.

Предшественикът на Лечева Радостин Василев разгласи, че тотото има рекордни доходи " нараснали с милиони ", а също така анонсира няколко огромни плана с обособяване на милиони.

" Ще има нарочна конференция, с цел да покажа положението на всичко, което ви интересува - разходването на средства, дейностите на министерството в последните години и положението на базите ", сподели още Лечева.

Тя разяснява и " Арена Бургас ", която към момента е незавършена и планът непрекъснато се бави.

" За " Арена Бургас " мисля, че се постъпи непрофесионално - едно голямо оборудване, което към момента не е готово, а коства 65 милиона. Има много нередности и порочни практики ".

Лечева се завръща отпред на българския спорт, откакто през 2005 година оглави някогашната Държавната организация за младежта и спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР