Министерството на младежта и спорта (ММС) представи днес обещаната Програма

...
Министерството на младежта и спорта (ММС) представи днес обещаната Програма
Коментари Харесай

ММС отмени една от програмите на служебния кабинет и представи своя за развитие на спорта за високи постижения

Министерството на младежта и спорта (ММС) показа през днешния ден обещаната Програма за развиване на спорта за високи достижения за 2022 година, като концепцията на министър Радостин Василев е „ да няма ощетени федерации “.

„ С моя заповед беше анулирана предходната Програма, създадена от екипа на служебния министър Кузманов. Поех ангажимент оптимално бързо да наемам екип от специалисти, който да създаде нова Програма, с цел да може спортните федерации, които аплайват за финансиране, да не останат ощетени. Наложи се да анулира предходната Програма заради няколко аргументи. В течение на публичното разискване на Програмата в ММС са постъпили голям брой мнения и писма от спортни организации, че критериите няма да доведат до успеваемост “, сподели Василев.

Той означи, че новата Програма има за цел да отстрани минусите на анулираната.

В новата стратегия ще има две посоки, като едното ще бъде ориентирано към подготовката за Олимпийски игри, където от години насам страната ни изпитва съществени проблеми, макар триумфа на миналото съревнование през лятото, където страната ни прибра 3 златни медала.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР