Министерството на младежта и спорта (ММС) отне лиценза на Българската

...
Министерството на младежта и спорта (ММС) отне лиценза на Българската
Коментари Харесай

Министерство на спорта отне лиценза и спря парите на федерацията по щанги

Министерството на младежта и спорта (ММС) лиши лиценза на Българската федерация по повдигане на тежести (БФВТ), оповестиха от ведомството. Федерацията е със спряно финансиране след решение на министъра в оставка Радостин Василев.

" След следващ отвод за градивен разговор, иницииран още веднъж от министър Василев, и даване на нужните документи за финансиране от страна на Колев, той слага Министерството на младежта и спорта единствено пред една алтернатива - да спре финансирането на БФВТ и да отнеме лиценза на федерацията ", гласи известие от ММС.

От министерството прибавят, че Колев " не е в положение да ръководи БФВТ заради непреодолими дефицити оттатък персоналния си интерес. Той отхвърля да съблюдава каквито и да било периоди, да има изрядни документи ".

Според данните на ММС федерацията по щанги не погасява своите отговорности по съглашение от Програмата за олимпийска подготовка и Програмата за развиване на спорта за високи достижения за 2021 година Те са общо 31 193 лева, а от тях падежът на втората вноска в размер на 2 600 лева е 15 юни 2022 година, като тя не е платена.

" ММС към този момент отчасти обезпечи финансирането на състезателите от осем клуба в щангите с позволено в допълнение финансиране за триумфите им. Спортистите няма по какъв начин да страдат поради разногласия и безгрижие от страна на ръководителите им. Действията на ММС са явен знак, че са единствено в полза на спорта и вярното му ръководство. От другата страна обаче стои човек, който е подготвен да жертва всичко, в това число бъдещето на всички състезатели, с цел да отбрани персоналния си интерес ", прибавят от министерството.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР