Министерството на младежта и спорта (ММС) не е страна по

...
Министерството на младежта и спорта (ММС) не е страна по
Коментари Харесай

Министерството проговори за скандала със Станилия Стаменова

 Министерството на младежта и спорта (ММС) не е страна по разногласието сред състезателката, Спортен клуб по кану-каяк " Тракия “ Пловдив и Българската федерация по кану-каяк (БФКК). През годините Стаменова постоянно е получавала нужните финансови средства за осъществяване на пълноценна подготовка.

На 12.01.2021 година БФКК осведоми ММС, че е плануван Управителен съвет на централата, който ще се организира на 19.01.2021 година На това съвещание би трябвало да бъде взето дефинитивно решение за подготовката на кануистката. В писмото си от БФКК декларират, че са подписани контракти с всички състезатели и треньори, включени в Програмата за олимпийска подготовка, като се изключи Стаменова. Причината е, че нейната треньорка Нина Мекерешка е отказала да работи с нея. БФКК осведоми ММС, че са положени старания да бъде открит различен треньор, с който да води подготовка и е обезпечено финансиране за подготвителен лагер на язовир Кърджали от 04 до 10.01.2021 година

За 2021 година е включена в Програмата за олимпийска подготовка, като е подписан контракт сред спортното министерство и БФКК, в който са планувани месечни средства за състезателката в размер на 12 000 лева, средства за подготовка и възобновяване в размер на 8 600 лева, както и за участия в надпревари от интернационалния състезателен календар в размер на 7 800 лева По условия на Програмата за олимпийска подготовка след сключването на контракт сред ММС и федерациите е належащо да бъдат подписани и такива сред централите, състезателите, треньорите и длъжностните лица, които са включени в Програмата.

През юли 2020 година ММС е известено от УС на БФКК, че е отказала да бъде член на националния тим и ще води самостоятелна подготовка, финансирана със лични средства, а договорът й с БФКК се приключва с приключването на периода му на 31.08.2020 година и няма да бъде удължен до края на календарната година.

ММС ще следи развиването на случая със и се надява на компромис и от двете страни, с цел да може състезателката да получи допустимо най-хубавите условия за подготовка преди олимпийските квалификации за Игрите в Токио.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР