Министерството на младежта и спорта (ММС) не е инициатор за

...
Министерството на младежта и спорта (ММС) не е инициатор за
Коментари Харесай

ММС: Не сме инициатор за издаването на служебни паспорти на Васил Божков и Георги Попов

Министерството на младежта и спорта (ММС) не е основател за издаването на служебни паспорти на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от и Георги Попов.

Това написа в публична позиция от страна на ММС във връзка появилите се информации, че Божков и Попов са употребявали служебни паспорти при напускането на България, които са били издадени поради писмо от спортното министерство на 26 август 2019 година и анулирани на 17 февруари тази година. Публикуваме позицията на ММС без редакторска интервенция:

Фирмата на Божков, провела лотариите, изиска неплатежоспособност

"В края на месец януари 2016 година Български съюз за физическа просвета и спорт (БСФС) изпраща писмо до началника на политическия кабинет на ММС по отношение на нужда от съгласувателна процедура за преиздаване на изтекли служебни паспорти на двамата, които са членове на УС на съюза. В отговор спортното министерство осведоми Министерство на външните работи, че БСФС е независимо юридическо лице, което не попада в патримониума на ММС, само че показва мнение, че няма спънки за ускореното издаване на служебни паспорти на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от и Георги Попов. ММС няма информация по кое време и по чия самодейност са издадени първите или други паспорти на Божков и Попов ".

Данаил Кирилов с детайлности за екстрадицията на Васил Божков от ОАЕ

Novini.bg напомня, Васил Божков бе арестуван в ОАЕ в края на предишния месец. Разследванията на Специализираната прокуратура против него започнаха предходната година. Беше формирано досъдебно произвеждане за закононарушение, осъществено през декември 2017 година в София, показаха тогава от държавното обвиняване. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също по този начин и данни за изнудване посредством насила, съпроводено със опасност за ликвидиране или тежка телесна щета.

Сийка Милева: Прокуратурата държи да върне Васил Божков в България

Към момента на Васил Божков са повдигнати 11 обвинявания за началник на незаконна група, за насила, за изнудване, за опит на рушвет на длъжностно лице, търговия с въздействие, владеене и отчуждаване на културни полезности. Отделно Божков е разследван и за организирането и ръководенето на незаконна група, обвързвана с убийства, изнасилвания и принуди. Българската страна изпрати нужните документи до ОАЕ, с които желае екстрадиция на Божков и Попов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР