Министерството на младежта и спорта и Министерството на външните работи

...
Министерството на младежта и спорта и Министерството на външните работи
Коментари Харесай

ММС и МВнР със съвместна инициатива по повод Международния ден на детето

Министерството на младежта и спорта и Министерството на външните работи проведоха футболен празник за над 50 деца в неравностойно състояние от Видин, които попадат в обсега на спортно-социалното учебно заведение към Фондация “Реал Мадрид ”.

Инициативата беше осъществена във връзка Международния ден на детето – 1 юни.
На Националния стадион “Васил Левски ” младите футболисти бяха посрещнати от заместник-министъра на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов и министъра на външните работи Теодора Генчовска.
Харизанов пожела на децата да бъдат здрави, да преследват фантазиите си и да бъдат постоянно с усмивка на разположение.
“За мен е голямо наслаждение да споделя дружно с вас този празничен ден. Показахте превъзходните футболни умения, които сте придобили, с помощта на фондация “Реал Мадрид ”. Тук е моментът да изкажа признателност и към хората, които са неразделно до вас и ви оказват помощ както да успявате в живота, по този начин и във футбола. Спортът е обществен феномен с безценен в международен мащаб резултат. Той учи на дисциплинираност, здравословен метод на живот, почитание към съперника. Благодарение на спорта вие ще придобиете качества, които ще ви оказват помощ в бъдеще ”, сподели зам.-министърът на младежта и спорта.
Президентът на Република България Румен Радев изпрати приветствен адрес до участниците в самодейността, а особено видеообръщение направи легендата на българския футбол Христо Стоичков.
По време на празника бяха проведени футболни дуели, а след техния край всички играчи получиха медали, които бяха връчени от зам.-министър Харизанов и министър Генчовска.
Специален посетител на събитието беше и голмайстор номер едно в българския футболен хайлайф за всички времена Мартин Камбуров.
След края на дуелите децата имаха опция да се срещнат с богатата история на българския спорт. Специално за тях беше проведено посещаване на Музея на физическата просвета и спорта, който се намира на Националния стадион “Васил Левски ”.
Инициативата се осъществя със съдействието на изпълнителния шеф на „ Национална спортна база “ ЕАД Венцислав Петков, който също почете празника.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР