Министерството на културата загуби и на втора инстанция делото за

...
Министерството на културата загуби и на втора инстанция делото за
Коментари Харесай

Втори съд отхвърли иска на министерството на културата за неустойка за Ларгото

Министерството на културата загуби и на втора инстанция делото за наказателна клауза за Ларгото, съобщи " Сега ".

То изиска от изпълнителя 750 000 лв. поради забавянето на обекта . Днес обаче Софийският апелативен съд удостовери напълно постановеното от долната инстанция.

Освен това министерството на културата е наказано да заплати на " Пътстрой-Варна " и " Реставрация " ЕАД общо над 48 000 лв. разходи по делото.
 Още през 2016 година проверявали комплекс Антична Сердика
Още през 2016 година проверявали комплекс Антична Сердика

Не е начислена наказателна клауза на изпълнителя

Мотивът на първата инстанция да отхвърли желае е, че обектът е бил признат без забележки, въпреки и след това министерството на районното развиване и благоустройството открива съществени дефекти.

Решението на апелативния съд не е дефинитивно. То може да се нападна и пред Върховния касационен съд, само че той гледа цивилен каузи единствено по изключение.
 Прокуратурата сортира от 66 класьора план за Ларгото
Прокуратурата сортира от 66 класьора план за Ларгото

Прегледали са и документи за гражданско дело за наказателна клауза за веселба

Припомняме, на 30 януари 2019 година депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева показа записи с гласа на настоящия министър на културата Боил Банов за ремонта на Ларгото.

Самият Банов се зарече да съди " всички по трасето " и отхвърли да има спекулации с ремонта на Ларгото - древен комплекс Сердика.

От своя страна някогашният министър на културата Вежди Рашидов съобщи в коридорите на Народното събрание, че е реагирал на случая с Ларгото и го е изпратил на съд още тогава.

Кметът на София Йордан Фандъкова пък не пожела да разяснява случая, като изясни, че Ларгото е възложен на столична община за стопанисване и тя няма отношение.

Противоречива е информацията от Министерство на регионалното развитие - имало ли е сигнали за нарушавания или такива не са постъпвали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР