Министерството на културата на Перу съобщи, че е затворило прочутия

...
Министерството на културата на Перу съобщи, че е затворило прочутия
Коментари Харесай

Перу затвори Мачу Пикчу заради протестите, блокирани са 400 туристи - Свят

Министерството на културата на Перу заяви, че е затворило фамозния туристически обект Мачу Пикчу заради антиправителствените митинги и че стотици туристи са останали блокирани наоколо до града на инките в изискванията на смъртоносни безредици.

Демонстрациите с искане за оставката на перуанския президент Дина Болуарте не престават от началото на декември. При тях починаха 46 души и това накара държавното управление да вкара изключително състояние в засегнатите от насилието региони.

Днес властите оповестиха, че още един протестиращ е умрял след демонстрациите в южната част на страната, като жертвата е пристигнала към този момент умряла в локалната болница в град Пуно.

Преди затварянето на Мачу Пикчу в събота железопътните транспорти до мястото към този момент бяха прекратени заради разваляне на релсите от стачкуващите.

Най-малко 400 души, измежду които 300 чужденци, са блокирани в подножието на обекта, в град Агуас Калиентес, и молят да бъдат евакуирани.

" Затварянето на мрежата от пътеки на инките и на цитаделата Мачу Пикчу беше разпоредено заради обществената обстановка и за опазване на сигурността на посетителите ", се споделя в изказване на Министерството на културата от през днешния ден.

" Не знаем дали някой трен ще ни прибере. Всички туристи тук се редят на опашка, с цел да се записват за евакуация ", съобщи чилийският екскурзиант Алем Лопес пред Агенция Франс Прес в петък.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР