Министерството на културата (МК) е получило вчера от Младежкия театър

...
Министерството на културата (МК) е получило вчера от Младежкия театър
Коментари Харесай

Просто Наско мъдри становище за Младежкия театър

Министерството на културата (МК) е получило през вчерашния ден от Младежкия спектакъл нужната документи, има документи отпреди 70 години и е належащо софтуерно време за детайлна, непоклатима аргументация. Това означи министърът на културата Атанас Атанасов по време на парламентарния надзор.

Депутатите Благовест Кирилов (БСП), Кирил Симеонов (ИТН) и Любомир Каримански (ИТН) желаеха от министър Атанасов информация за подхванатите действия от страна на ведомството. Според проблема през февруари Комисията за енергийно и водно контролиране е поискала от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) да й даде безплатно част от парцела на Младежкия спектакъл, за която твърди, че е с отпаднала нужда.

Министерство на регионалното развитие при започване на март е изискало от МК и от Младежкия спектакъл “Николай Бинев” мнения дали визираното пространство фактически е с отпаднала нужда. Ръководството на Младежкия спектакъл приготвя позиция, в която отбелязва, че са подхванати стъпки за превръщането на пространството в сцена за куклен спектакъл. На 3 май Министерство на регионалното развитие изпраща второ писмо до МК по към този момент формираната кореспонденция с увещание за желаното мнение. Към 25 май към момента няма информация за отговор на МК, показаха народните представители.

Атанасов означи, че на този стадий може да бъде установено, че с прелиминарен протокол от 14 септември 1950 година в осъществяване на разпореждане на Министерски съвет 2187 от 27 юни 1950 година парцелът се предава за ръководство на Държавен национален спектакъл на младежта, чиито приемник сега е Младежкия спектакъл. Все отново апелирам да имате поради, че заради размера на информацията във връзка с тази постройка и обстоятелството, че има документи отпреди 70 години е належащо софтуерно време за детайлна, непоклатима аргументация, сподели той.

По думите на министъра единственото, което се пробват да създадат, е да бетонират позицията на Младежкия спектакъл законово и писмено, с цел да може никой да няма каквито и да било искания повече. Това е развой, който изисква софтуерно време, повтори министърът.

Той съобщи, че показва безапелационна поддръжка към Младежкия спектакъл от страна на Министерството на културата във връзка с културната му активност. Според Атанасов това в нито един миг не е било под въпрос. Той счита, че продължава да се основава излишно напрежение.

Атанасов уточни още, че е имал дълъг диалог с новия шеф на Младежкия спектакъл. Преди всички тези документи да станат проблем бях с усещане, че постигнахме схващане, добави министърът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР