Министерството на културата е заложило средствата от 9,7 млн. лева

...
Министерството на културата е заложило средствата от 9,7 млн. лева
Коментари Харесай

Държавата дава 9,7 млн. лева за Концертна зала в Пловдив, пари за нова опера – няма

Министерството на културата е заложило средствата от 9,7 млн. лв. за реконструкцията на Концертна зала в Пловдив. Това стана ясно след запитване от депутата и някогашен кмет на Пловдив Иван Тотев към министъра на културата Атанас Атанасов по време на днешния парламентарен надзор.

„ Пуснах питане за желанията на Министерството на културата за Концертна зала още през декември. Вашият предходник бе на посещаване в Пловдив на един фестивал – „ Дефиле на младото вино”, където подписа меморандум с Община Пловдив. Тогава той се ангажира в бюджет 2022 година да се заложат 9,7 млн. лв. за реорганизация на Концертна зала. За това желая да знам дали ще има последователност и тези пари ще бъдат осигурени”, сподели Тотев. Той подсети, че с изключение на уговорката за Концертна зала, Велислав Минеков е бил на кафе с Фондация за пловдивската опера, като е заречен 300 000 лв. за планиране на нов дом на пловдивската опера.

Министърът на културата съобщи, че тези 9,7 млн. лв. за реконструкцията на Концертна зала ще бъдат планувани в бюджета за 2022 година, като даже има в действие строително позволение.

„ По втория ви въпрос – за 300 000 лв. за планиране на нов дом на пловдивската опера, отговорът е не. В подписания контракт меморандум,няма никакви финансови параметри и задължения от страна на министерството. Документът е израз на благосклонност за административно съдействие сред страните”, сподели Атанасов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР