Министерството на икономиката ще реализира нов инвестиционен фонд за рисков

...
Министерството на икономиката ще реализира нов инвестиционен фонд за рисков
Коментари Харесай

Министър Караниколов ще представи нов инвестиционен фонд за дялови инвестиции в български компании


Министерството на стопанската система ще осъществя нов капиталов фонд за рисков капитал BrightCap Ventures в границите на Инициативата JEREMIE, ръководена взаимно с Европейския капиталов фонд (ЕИФ). В идващите пет години фондът ще поддържа дребни и междинни предприятия от България посредством дялови вложения.

Церемонията по пописване на Финансовото съглашение от министър Емил Караниколов и зам.-директора на Европейския капиталов фонд Роджър Хавенит с представители на BrightCap Ventures и представянето на параметрите на фонда ще състои на 14 юни /четвъртък/ от 11 ч. в постройката на Министерство на стопанската система на ул. " Славянска " №8.

По-рано от пресцентъра на ведомстмото оповестиха, че министърът е участвал като формален представител на българското държавно управление на откриването на Трансанадолския газопровод TANAP

Церемонията по влизане в употреба на Трансанадолския газопровод (TANAP), се организира в турския град Ескишехир. Газопроводът бе открит от президентите на Турция Реджеп Ердоган и на Азербайджан Илхам Алиев, а измежду гостите бяха още и държавните глави на Украйна Петро Порошенко и на Сърбия Александър Вучич.

TANAP е значим план от инфраструктурата на Южния газов кулоар, осигуряващ доставките и преноса през територията на Турция към Югоизточна и Южна Европа на контрактуваните размери азербайджански природен газ.

Министър Караниколов удостовери поддръжката на българската страна за развиването на Южния газов кулоар, чиято неразделна част е газопроводът TANAP, който укрепва енергийната сигурност на Европа и подсигурява сигурността на газовите доставки посредством диверсификация на източниците и на маршрутите, се споделя в известието.

България е част от развиването на Южния газов кулоар посредством плановете си за интерконектори Гърция - България (IGB) и Турция – България (ITB). Двата интерконектора посредством българската национална газопреносна система и интерконекторите с Румъния и Сърбия ще обезпечат достъпа до Южния газов кулоар и на другите страни от района на Югоизточна и Централна Европа.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР