Министерството на икономиката публикува образци на три вида стикери, които

...
Министерството на икономиката публикува образци на три вида стикери, които
Коментари Харесай

Борбата на кабинета с инфлацията продължава чрез стикери

Министерството на стопанската система разгласява мостри на три типа стикери, които търговците да слагат върху продуктите, чиито цени са дали обещание да не подвигат.

Стикерът е в зелен цвят с надпис " Най-ниска цена на foodprice.bg ".

 Чумата, пандемията, инфлацията - животните в Европа понижават, цената на месото набира скорост Чумата, пандемията, инфлацията - животните в Европа понижават, цената на месото набира скорост

е интернет адресът на уеб страницата, създаден по самодейност на министерството, в който потребителите да наблюдават и съпоставят цените на някои хранителни артикули. В него ежедневно се вкарват междинни цени за съответните артикули по области - брашно, олио, ориз, захар, мляко, масло, сирене месо и други.

 Борбата на кабинета с инфлацията продължава посредством стикери
© министерство на стопанската система

Министър Николай Стоянов сподели пред Би Ти Ви, че две от комерсиалните вериги са приели да се включат в осведомителната система като подават към нея цените си. Едната верига е дала информация единствено за 5 продукта в цялата страна, а другата за 15, само че единствено за две области.

 Foodprice.bg – следващото отблъскване на номер в Foodprice.bg – следващото отблъскване на номер в " битка с инфлацията "

Правилото е всеки четвъртък веригите да афишират цената, на която ще продават съответните артикули седмица напред, а тя ще важи от петък до идващия четвъртък. Стикерите ще служат да значат стоките с закрепените за седмица цени. Те са в три разновидността - кръговиден, правоъгълен и квадратен, тъй като е помислено и за раз0личията в стелажите на магазините.

 Борбата на кабинета с инфлацията продължава посредством стикери
© министерство на стопанската система

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР