Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна

...
Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна
Коментари Харесай

Асен Василев обединява НАП и Митниците, Мария Капон го предложила още през 2008-а

Министерството на финансите стартира работа по основаване на единна приходна организация, която ще сплоти Националната организация за приходите и Агенция " Митници ", оповестяват от МФ.

Във връзка с преструктурирането министърът на финансите Асен Василев назначава досегашния шеф на Агенция " Митници " Павел Тонев за собствен консултант. Той ще подкрепя работата по основаването на единната приходна организация. 

Директор на Агенция " Митници " става досегашният заместник-изпълнителен шеф на ведомството Петя Банкова.

Опитът демонстрира, че единните приходни организации водят до по-ефективно администриране на приходите. Сред страните в Европейски Съюз такива са въведени в Дания, Естония, Ирландия, Испания, Литва, Полша, Португалия, Словакия и Унгария. Освен това, единни приходни организации действат в Съединени американски щати и Англия, показват от МФ.

С друга заповед от през днешния ден министърът на финансите назначи Илка Димова за шеф на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ). Целта на смяната в управлението на АДФИ е усъвършенстване работата на организацията, за процесите по осъществяване на финансовите инспекции да отговорят на най-хубавите европейски практики. Илка Димова е магистър по интернационалните стопански връзки и има дълготраен управнически опит във водещи финансови институции в страната. Досегашният шеф на АДФИ Стефан Белчев се връща в системата на Министерството на финансите, приключва известието.

Мария Капон от " Ние идваме " пък направи паметен коментар на концепцията за обединяване на Национална агенция за приходите с Митниците: 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР