Министерството на финансите разпространи а, които попадат или могат да

...
Министерството на финансите разпространи а, които попадат или могат да
Коментари Харесай

Финансовото министерство публикува списък от 34 дружества, свързани със закона "Магнитски" на САЩ



Министерството на финансите популяризира а, които попадат или могат да попаднат в обсега на глобите, наложени предходната седмица от Службата за надзор на задграничните активи на американското финансово министерство върху български физически и юридически лица по закона " Магнитски ".

Дружествата са свързани със глобените от Вашингтон предприемачи Васил Божков и Делян Пеевски.

18 от тях са с регистрация в България, само че част от тях към този момент са заличени. Останалите сдружения са в страни от Европейския съюз и офшорни зони.

В актуализирания лист с физическите и юридически лица, които са били притежавани, следени или ръководени през последните пет години от глобените по закона " Магнитски " Васил Божков и Делян Пеевски се появиха компании от „ Панама Пейпърс “.

Компании, регистрирани в Обединените Арабски емирства, Британските вирджински острови, Нидерландските Антили, Кипър, Люксембург, Франция, Гърция и Албания са измежду сдруженията, които попадат под наказания поради съгласуваност посредством притежавани дялове, надзор или ръководство, със глобените по закона " Магнитски " Делян Пеевски и Васил Божков.

Любопитно е, че следите водят към Обединените Арабски емирства освен посредством компания, обвързвана с Божков, само че и такава – с Пеевски.

Името на Делян Пеевски излиза и при единствената компания, записана в Съединените щати. Това е Pure blue event management LLC.

49% от нея са притежавани от Делян Пеевски, което се удостоверява от имуществената му декларация за 2020-та година, която той подава в качеството си на народен представител.

В листата попада и непозната компания, продадена от Пеевски през 2016-та година.

Очаквано в данните се появяват и 18 сдружения от България, част от които са с прекъсната регистрация – точно тези, които са били благосъстоятелност на Делян Пеевски.

Хазартните компании на Божков също са в листата, в това число и „ Ню Геймс “, която е в неплатежоспособност.

В листата не участват компании, свързани с третия глобен по закона " Магнитски " български жител - Илко Желязков.

Тепърва следва и в допълнение разширение на данните.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР