Министерството на финансите публикува за обществено обсъждане Концепция за личните

...
Министерството на финансите публикува за обществено обсъждане Концепция за личните
Коментари Харесай

Финансовото министерство предлага мерки за раздвижването на спящите акции от масовата приватизация

Министерството на финансите разгласява за публично разискване Концепция за персоналните сметки на физически лица, водени от "Централен депозитар " АД (ЦДАД) в тъй наречените Регистър А. Това оповестява пресцентърът на Министерството на финансите. Срокът за изложение на отзиви и мнения по нея е 30-дневен и завършва на 15 февруари.

В Концепцията са написани съответни дейности за решение на проблеми, насъбрани и обсъждани неведнъж от капиталовата общественост по повод раздвижването на "спящите " акции от всеобщата приватизация. В нея е планувано провеждането на широкомащабна осведомителна акция, ориентирана към притежателите на скъпи бумаги, които могат да бъдат търгувани обществено.

Целта е да се засилват акционерите, в границите на авансово избран период от една година, да подхващат дейности по прехвърлянето им от персонални сметки към подсметки при капиталов медиатор. След приключване на този период акциите, дефинирани като "спящи ", ще се трансферират в особено основан за задачата капиталов фонд. Срещу книжата си лицата ще получат дялове от фонда, равностойни на притежаваните от тях акции. Предвижда се след приключване на 5-годишен период, ако лицата продължат да демонстрират индиферентност, паричните средства, съответстващи на непотърсените дялове, ще бъдат импортирани в интерес на публичния интерес.

В рамките на плануванаъа осведомителна акция и неактивните притежатели на акции в непублични сдружения от всеобщата приватизация ще бъдат насърчени да засилват своето присъединяване в тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР