Министерството на финансите продължава да разширява своя списък по Магнитски,

...
Коментари Харесай

Собствениците на Efbet и майката на Пеевски влязоха в черния държавен списък

Министерството на финансите продължава да уголемява своя лист по " Магнитски ", като през днешния ден в него бяха добавени 21 физически лица - съдружници и шефове на сдружения, които са свързани с Васил Божков и Делян Пеевски през последните пет години.

В допълнението могат да се видят имената на хора, които през годините са управлявали хазартния и пътен бизнес на Божков, както и на майката на Пеевски - Ирена Кръстева. Вътре са и притежателите на хазартната Efbet братята Боян и Цветомир Найденови, които подадоха първите сигнали против Божков.
Прикачен файл

На 4 юни служебният кабинет взе решение за основаване на работна група, която в отговор на наложените наказания от страна на Съединени американски щати да сформира така наречен черен лист със свързани лица. На негова база пък се предизвестяват всички ведомства, държавни и общински сдружения да не влизат в нови взаимоотношения с тях.
Допълнението - главно от някогашни съдружници на Божков
Допълненията в този момент са на " всички съдружници, акционери, шефове и членове на органи за ръководство и надзор на юридическите лица, включени все още и за последните 5 години ". Списъкът е формиран на база информация, която е налична и тествана от управляващите досега, и обгръща интервала от 2016 година до 2021 година

Така в него попадат и братята Боян и Цветомир Найденови, както и татко им Стефан. Тяхна е платформата за залагания Efbet, която се ръководи от малтийското сдружение Brobet Limited, и към 40 игрални зали в страната, които са в други компании. Семейство Найденови са някогашни съдружници в хазартния бизнес на Васил Божков, като войната сред тях, която стартира през 2019 година, е евентуалната причина за повдигането на голям брой обвинявания на Божков и укриването му в Дубай, както и до отнемането на лицензите на частните му лотарии и на " Еврофутбол ". До юли 2019 година Боян Найденов е и един от шефовете на букмейкъра. В предишното Найденови имат и други взаимни сдружения с Божков, които са управлявали казина и игрални зали.

" Капитал " попита Министерство на финансите дали включването на семейство Найденови в листата ще засегне издадените на техни сдружения
хазартни лицензи, както и дали имат рекламни контракти с държавната Българска национална телевизия и какво се случва с тях.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР