Министерството на финансите на САЩ разшири списъка със санкции срещу

...
Министерството на финансите на САЩ разшири списъка със санкции срещу
Коментари Харесай

САЩ санкционираха Москвич,АвтоВАЗ и още десетки компании заради войната в Украйна

Министерството на финансите на Съединени американски щати разшири листата със наказания против Русия, като добави в него съветските автомобилни предприятия " Москвич " и " АвтоВАЗ " - производителя на " Лада ", и още десетки интернационалните компании, които оказват помощ на Кремъл да заобикаля досегашните наказания. Това оповестиха международните организации късно в четвъртък.

Това е следващият пакет наказания, който Съединени американски щати постановат поради пълномащабната война на Русия против Украйна. Те целят да окажат напън върху Москва и да понижат способността ѝ да води военни дейности против самостоятелен Киев.

Сега в новия санкционен лист са добавени още 150 физически лица и компании, които поддържат съветския президент Владимир Путин, оповестиха Държавният департамент и министерството на финансите на Съединени американски щати. Те включват производителя на вагони " Трансмаш " , автомобилостроителите " Автоваз " и " Москвич ", както и производителят на самолетни мотори " Союз " в Москва.

Санкции са наложени и на огромни съветски машиностроителни предприятия, металургични и минни корпорации. Сред тях са строителното поделение на газовия колос " Газпром " - " Газпромстрой " , както и втората по величина съветска компания за диаманти " АГД Даймондс " .

На наказания са подложени и компании от трети страни, като да вземем за пример няколко турски компании. За една от тях се счита, че доставя елементи за строителството на дронове в Русия, които тя употребява в Украйна, а другата е изнасялa датчици и измервателни принадлежности за Русия.

Ръководителят на украинската президентска канцелария Андрий Ермак благодари на държавното управление на Съединени американски щати за тази " решителна стъпка ".

В резултат на глобите активите на посочените лица и компании в Съединени американски щати са блокирани, а на американски жители или хора, пребиваващи в Съединени американски щати, е неразрешено да вършат бизнес с тях.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР