Министерството на финансите на Република България е въвело промени в

...
Министерството на финансите на Република България е въвело промени в
Коментари Харесай

Увеличават заплатите на надзиратели и съдебни охранители

Министерството на финансите на Република България е въвело промени в бюджета за 2023 година, отразявайки голям брой претенции, декларирани от синдикатите в системите на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " (ГДИН) и Главна дирекция " Охрана " (ГДО) . Това бе доказано по време на среща, извършена през днешния ден, сред заместник-министър на правораздаването Емил Дечев и представители на разнообразни синдикални организации, оповестиха от Пресцентъра на Министерство на правораздаването.

Сред присъстващите на срещата бяха представители на Съюза на синдикални организации в системата на Министерство на правораздаването, Синдиката на чиновниците на пандизите в България, Синдикат " Охрана ", Синдиката на пенитенциарните чиновници, Синдиката на чиновниците в Министерство на правораздаването и Синдиката на чиновниците в Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ". Участие взеха и основните комисари на двете основни дирекции - Ивайло Йорданов и Георги Жеков.

Заместник-министър Дечев показа новите ограничения, според които заплатите на личния състав в ГДИН и ГДО ще бъдат увеличени. От 1 август 2023 година възнагражденията на чиновниците в тези две дирекции ще бъдат нараснали с 10%, както и със сумата от 175 лв. . Това се отнася за заплатите на чиновниците, работещи по Закона за Министерство на вътрешните работи и Закона за държавните чиновници.

На срещата бяха заложени въпроси по отношение на неравномерните нараствания през годините за някои характерни позиции в системата на ГДИН, като да вземем за пример надзорно-охранителния състав и обществените инспектори, психолози и юрисконсулти. Също по този начин, беше подложен въпрос за спомагателните хонорари за реализирани резултати. Тези въпроси ще бъдат предадени на министъра на правораздаването Данаил Славов, за да се проведат спомагателни диалози с министъра на финансите Асен Василев.

В умозаключение, заместник-министър Дечев акцентира значимостта на реализиране на недостиг от 3%, което е приоритет за държавното управление предвид на бъдещото влизане на страната в еврозоната. Той също по този начин съобщи, че няма проекти за преразглеждане на към този момент прелюдия 12-часов заменен режим на работа в местата за отнемане от независимост. Заместник-министърът акцентира решимостта на министерството да съблюдава рекомендациите на Комитета против изтезанията на Съвета на Европа в този подтекст.
 Увеличават заплатите в ГДО и ГДИН с малко над 30 млн. лева
Увеличават заплатите в ГДО и ГДИН с малко над 30 млн. лева

Правосъдният министър Атанас Славов показа плана на бюджет на ведомството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР