Министерството на финансите е публикувало данъчните закони с 20% ставка

...
Министерството на финансите е публикувало данъчните закони с 20% ставка
Коментари Харесай

Асен Василев: 9% ДДС за ресторантьорите – само ако си изсветлят бизнеса


„ Министерството на финансите е разгласило данъчните закони с 20% ставка на Данък добавена стойност. Данъчните закони няма да бъдат изтегляни. “ Това заяви на брифинг министърът на финансите Асен Василев.

„ Водим диалози с представители на сектора за изсветляване. На среща с нас те сложиха 7-8 оферти на масата, чакаме ги документално “, посочи той.

Той уточни и някои от предложенията:

- да се вдигнат минималните осигурителни прагове по специалности в бранш „ Ресторантьорство и хотелиерство “, като най-ниският да е 1000 лева, а не да се обезпечават на минималната работна заплата;

- всяко заведение да има ПОС терминал и да има санкция, в случай че няма такъв;

- да не се заплаща сметката, в случай че не бъде публикуван фискален бон;

- да не могат да се обезпечават чиновници на по-малък от цялостен работен ден, в случай че нямат втора работа и други приходи, или са учащи и студенти.

„ Нека да забележим този пакет по какъв начин наподобява и ще считаме, ще забележим какви са приходите в бюджета от този пакет от изсветляващи ограничения и, в случай че те са по-големи от възобновяване на ставката, тогава можем да имаме диалог за това дали ставката да остане на трайно на 9% с това изсветляване “, изясни финансовият министър. Той посочи, че все още в Министерството на финансите не са получени такива оферти.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР