Министерството на финансите е публикувало данъчните закони с 20% ставка.

...
Министерството на финансите е публикувало данъчните закони с 20% ставка.
Коментари Харесай

Асен Василев: Данъчните закони няма да бъдат изтеглени

„ Министерството на финансите е разгласило данъчните закони с 20% ставка. Данъчните закони няма да бъдат изтеглени, ставката няма да бъде изменена на 9%. Водим диалози с сектора за изсветляване на бизнеса.

Тези диалози са в няколко направления, от сектора предложиха 7-8 оферти, чакам ги в писмен тип ”, съобщи финансовият министър Асен Василев по време на брифинг в Министерски съвет, след привършване на изключителното съвещание по отношение на териториалните проекти.

Василев показа някои от концепциите си: " всяко заведение да има ПОС терминал и да има санкция за тези, които нямат подобен. Сред другите хрумвания са да не се заплаща сметката, в случай че няма публикуван касов бон, да не се обезпечават чиновници на половин работен ден, с изключение на, в случай че не са учащи или нямат втора работа, да се вдигне осигурителната ставка, сподели финансовият министър.

По мотив митингите на енергетиците Василев сподели, че е признат стратегически документ. „ Правителството одобри Плана за обективен преход. Този проект ще бъде изпратен на Европейска комисия на следващия ден. Това е безусловно крайният период, с цел да не загубим финансирането. Миналата година загубихме над 100 млн., тъй като Планът не беше изпратен ”.

Василев изясни, че в началото е премислено тези проекти да бъдат изпратени към 30 септември 2022 година, само че служебните кабинети не са изпратили проектите. " Редовният кабинет съумя да организира публични разисквания ", сподели Василев. " Единственият изчезнал детайл от този проект беше, в случай че хора желаят да изоставен, да имат пакети, с които могат да го създадат. Стандартните пакети са 24-месечни. В България те могат да бъдат до 36 месеца. Един сходен пакет би бил към 140-150 000 лева на човек ", посочи той.

„ С Плана за възобновяване, с Плана за обективен преход и съфинансиране от бюджета целим хората да запазят приходите си, да се привлекат задоволително вложители и да се приключи една стратегия, която ще отнеме 10 година Целият район на мините да се рекултивира, с цел да стане естествен за индустриална активност. За земеделска активност ще отнеме няколко десетилетия ”, сподели още финансовият министър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР