Министерството на финансите е публикувало данъчните закони с 20% ставка.

...
Министерството на финансите е публикувало данъчните закони с 20% ставка.
Коментари Харесай

Василев: Ставката на ДДС за ресторантите няма да бъде променена на 9%

Министерството на финансите е разгласило данъчните закони с 20% ставка. Данъчните закони няма да бъдат изтеглени, ставката няма да бъде изменена на 9%. Водим диалози с сектора за изсветляване на бизнеса. Тези диалози са в няколко направления, от сектора предложиха 7-8 оферти, чакам ги в писмен тип ”, сподели финансовият министър Асен Василев на брифинг дружно с премиера Николай Денков.

Василев показа някои от концепциите - всяко заведение да има пост терминал и да има санкция за неналичието на посттерминал, други хрумвания – да не се заплаща сметката, в случай че няма публикуван касов бон, да не се обезпечават чиновници на половин работен ден, с изключение на, в случай че не са учащи или нямат втора работа, да се вдигне осигурителната ставка, сподели финансовият министър.

По мотив митингите на енергетиците Василев сподели, че е признат стратегически документ. „ Правителството одобри Плана за обективен преход. Този проект ще бъде изпратен на Европейска комисия на следващия ден. Това е безусловно крайният период, с цел да не загубим финансирането. Миналата година загубихме над 100 млн., тъй като Планът не беше изпратен ”.

Василев изясни, че в началото е премислено тези проекти да бъдат изпратени към 30 септември 2022 година, само че служебните кабинети не са изпратили проектите. Редовният кабинет съумя да организира публични разисквания, сподели Василев.

Единственият изчезнал детайл от този проект беше, в случай че хора желаят да изоставен, да имат пакети, с които могат да го създадат. Стандартните пакети са 24-месечни. В България те могат да бъдат до 36 месеца. Един сходен пакет би бил към 140-150 000 лева на човек.

„ С Плана за възобновяване, с Плана за обективен преход и съфинансиране от бюджета целим  хората да запазят приходите си, да се привлекат задоволително вложители и да се приключи една стратегия, която ще отнеме 10 година Целият район на мините да се рекултивира, с цел да стане естествен за индустриална активност. За земеделска активност ще отнеме няколко десетилетия ”, сподели Василев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР