Министерството на енергетиката предлага за обществено обсъждане проект на актуализация

...
Министерството на енергетиката предлага за обществено обсъждане проект на актуализация
Коментари Харесай

Министерството актуализира Интегрирания план за енергетиката и климата

Министерството на енергетиката предлага за публично разискване план на актуализация на Интегриран проект в региона на енергетиката и климата на Република България 2021-2030 година

Заинтересованите страни могат да изпращат своите оферти и мнения по по този начин препоръчаните текстове в период до 22 януари 2024 година на електронен адрес:.

Това оповестиха от пресцентъра на ведомството, въпреки и в последния работен ден преди коледните празници, а и в отвън работно време.

Припомняме, че първичният вид на Плана беше изпратен за нотификация от страна на Европейската комисия през март 2020 година в осъществяване на член 3 от Регламент (ЕС) 2018/1999 по отношение на ръководството на Енергийния съюз. На 14.10.2020 година Европейска комисия изпрати бележки и мнения по Плана на Република България.

В осъществяване на член 14 от посочения Регламент, страната ни има ангажимент да показа на вниманието на Комисията план на обновен План. В него би трябвало да бъдат отразени бележките и мненията на Европейска комисия от 14.10.2020 година, както и да бъдат отразени по-високите цели сложени с Европейската зелена договорка и Европейския закон за климата, Пакета " Готови за 55 ", Плана RЕPowerEU, Плановете за възобновяване и резистентност, както и последния отчет за България в границите на Европейския учебен срок.

Настоящият план на обновен Интегриран проект в региона на енергетиката и климата е направен взаимно с Министерство на околната среда и водите, както и благодарение на други способени ведомства, в това число Министерството на финансите, Министерството на стопанската система и промишлеността, Министерството на нововъведенията и растежа, Министерство на превоза и известията, Министерство на труда и обществената политика, Министерство на образованието и науката, Министерството на районното развиване и благоустройството, Министерството на земеделието и храните, Изпълнителна организация по горите и Агенцията за стабилно енергийно развиване.

Министерството на енергетиката разчита на експертизата и дейната противоположна връзка на всички заинтригувани лица, организации и институции, които откакто се срещнат с обновения План, да изпратят своите мнения, с цел да може този стратегически документ да отразява допустимо най-хубавите практики и хрумвания.
 Министерството на енергетиката незабавно наваксва с проекта за енергетиката и климата
Министерството на енергетиката незабавно наваксва с проекта за енергетиката и климата

Интегрираният народен проект за енергетиката и климата трябваше да се актуализира до юни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР