Министерството на енергетиката информира, че 5 компании са заявили интерес

...
Министерството на енергетиката информира, че 5 компании са заявили интерес
Коментари Харесай

Пет компании подадоха заявления по обявената покана за проявяване на интерес за изграждане на нови ядрени мощности от страна на "АЕЦ Козлодуй Нови мощности"

Министерството на енергетиката осведоми, че 5 компании са декларирали интерес по обявата на " АЕЦ Козлодуй Нови мощности " ЕАД за предприемане на дейности по създаване на 7-и и 8-и блок на площадка №2 на атомната ни централа с технология АР-1000.
 
Процедурата по преквалификация е в осъществяване на решение на Народното събрание от 18.12.2023 година Крайният период за кандидатстване изтече на 2 февруари 2024 година в 17:00 ч.
 
 Министерство на енергетиката Министерство на енергетиката Източник: Zonanews
Комисия ще прегледа приложената документи от началото на идната седмица. Изискванията към претендентите са да показват опит при създаване и въвеждане в употреба на най-малко два нуклеарни блока, да са работили в границите на нуклеарен или турбинен остров на най-малко два блока или да са доставяли и инсталирали съоръжение за два блока в границите на последните 15 години.
 
Кандидатите, показали интерес към плана, следва да могат да потвърдят най-малко 6 милиарда $ оборот и облага за петгодишния интервал от 2018 до 2022 г.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР