Министерството на енергетиката и КЕВР предлагат , които не успяха

...
Министерството на енергетиката и КЕВР предлагат , които не успяха
Коментари Харесай

Ще има ли по-евтин ток за най-малките фирми

Министерството на енергетиката и КЕВР оферират, които не съумяха да си изберат търговец на ток и минаха към снабдител от последна инстанция, където цените са най-високи. Идеята на ръководещите е да се понижи с сред 15 и 30 лв. на мегаватчас цената на доставчика от последна инстанция за интервал от три месеца. Представители на и на обаче разкритикуваха препоръчаната, предава БНР.

Според електроразпределителните сдружения резултатът за компаниите от мярката ще е нищожен, само че може да се стигне до утежняване на финансовото положение на доставчиците, каквито са ЕРП-тата и НЕК.  От ЧЕЗ показаха данни, показващи доста повишаване на броя на клиентите на снабдител от последна инстанция, които имат просрочените отговорности
 Риск: Ще има ли вода на всички места в България след повишаването на тока? Риск: Ще има ли вода на всички места в България след повишаването на тока?
Шоковото повишаване на тока изправи пред банкрут ВиК-дружествата в страната. Всички те са подали бизнес проектите си за нарастване на цен...

" За месец август просрочените отговорности на клиентите са се нараснали с 51% по отношение на юли. За септември това нарастване, по отношение на юли, към този момент е 167%. Най-високата задлъжнялост е в публичния бранш. Тя надвишава 2 милиона лв., а по-голямата част от тези обекти, които са на бюджетна прехрана и медицинските обекти попадат, в категорията на така наречен " непрекъсваеми обекти ", т.е. там нямаме никаква опция да се съберат вземанията на доставчика от последна инстанция. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР