Министерството на електронното управление разработва платформа, за да облекчи процеса

...
Министерството на електронното управление разработва платформа, за да облекчи процеса
Коментари Харесай

Бизнесът: Няма никакви хора - министерството прави платформа за внос на работна ръка

Министерството на електронното ръководство създава платформа, с цел да облекчи процеса по импорт на работна мощ. Бизнесът упорства и за дейна миграционна политика, която да улесни достъпа на непознати служащи и експерти до българския пазар на труда. Това е вероятният метод за решаването на проблемите с личния състав, оповестява БНР. 
Прочетете още
Според работодателите е нужен разбор на работната мощ и оценка на изчезналите умения, с цел да се подхващат незабавни дейности за обезпечаването на пазара на труда.

" През последните, може би, 7-8 месеца, това е фактически тематика номер едно, всички компании, това е първото нещо, което споделят - няма хора, няма никакви хора. При хората, които има, разликата сред това, което се изисква, с цел да се упражнява дадена специалност или служба в предприятието, и това, което излиза от просветителната система, също е фрапантна. Много компании си вършат центрове за професионално образование, с цел да могат да стесняват тази разлика, която я има, само че и дребното хора, до които имаме достъп, са с ниско качество на обучение ", уточни Мария Минчева от Стопанската камара.

Работодателите упорстват за взаимни дейности сред МОН, МТСП, Министерството на стопанската система и Министерство на вътрешните работи, с цел да се облекчи трудовата и миграционната политика.

" Позитивна вест за нас е работата на Министерството на електронното ръководство, което прави цифрова платформа, която цифровизира целия този развой по импорт на работна ръка и с висока, и с ниска подготовка, по този начин, че се надяваме и посредством организационни ограничения, посредством законодателни промени България да се пробва да се нарежда като една атрактивна дестинация, тъй като ние надалеч не сме на мнение, че България е място, в което никой не би желал да живее и работи ", добави Минчева.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР