Министерството на електронното управление (МЕУ) осигури възможност на граждани, представители

...
Министерството на електронното управление (МЕУ) осигури възможност на граждани, представители
Коментари Харесай

МЕУ излъчи на живо сертифицирането на машините за гласуване

Министерството на електронното ръководство (МЕУ) обезпечи опция на жители, представители на институции и медии да следят процеса по засвидетелствуване на сходството на машините за гласоподаване на втория тур на локалните избори в действително време. Процесът се прави в следена среда и се излъчва в действително време на видеостена в една от залите на министерството. 
 Българска телеграфна агенция
Работата на екипите стартира в 20:00 часа във вторник , а процесът протича под наблюдението на специалисти от Държавна организация „ Национална сигурност “, избрани след покана на министерството. 

От МЕУ увериха, че на по-късен стадий техен представител ще разяснява и ще даде детайлности за това по какъв начин напредва процесът. На място присъстваше и ръководителят на Обществения съвет към Централната изборна комисия (ЦИК) Цветелина Пенева. 

Припомняме, че във вчерашния ден министърът на електронното ръководство, ръководителят на Българския институт по метрология (БИМ) и ръководителят на Управителния съвет на Българския институт по стандартизация (БИС) утвърдиха и изпратиха на Централната изборна комисия методика за засвидетелствуване на сходството на машините за гласоподаване, съобразена с решението на Върховния административен съд.

На 30 октомври Върховният административен съд анулира решението на Централната изборна комисия и върна машините за гласоподаване на балотажа. В претекстовете си магистратите записаха, че решението на ЦИК е незаконосъобразнo в частта за балотажа. В останалата част, касаеща изборите за кметове и общински съветници, извършени на 29 октомври, жалбите, позволени за разглеждане, бяха отхвърлени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР