Министерство на земеделието и храните разреши на Държавно горско стопанство-Смилян

...
Министерство на земеделието и храните разреши на Държавно горско стопанство-Смилян
Коментари Харесай

МЗХ разреши Държавно горско стопанство-Смилян да организира и осъществи отстраняване на проблемната кафява мечка в Смолянско

Министерство на земеделието и храните позволи на Държавно горско стопанство-Смилян да провежда и реализира разстрела на кафявата мечка (Ursus arctos) в Смолянско. Издаването на разрешителното се наложи след констатиране на нанесени вреди върху домакински добитък и ще бъде годно до 31 декември 2024 година
 
Нападенията от проблематичната мечка са установени в интервала от 15 януари до 16 февруари 2024 година в местности, намиращи се на относително близки дистанции (1.5-2 км. в права линия), а точно в селата Турян и Черешово, община Смолян.
 
Установените общо четири набези са в един регион, което сочи, че провалите над домашни животни и говеда са нанесени от един и същи образец кафява мечка.
 
Те са разказани в протоколи от комисия, в която вземат участие представители на Регионална дирекция по горите-Смолян, Държавно горско стопанство-Смолян, Регионална ревизия по околна среда и водите Смолян,  Областна администрация Смолян и Община Смолян.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР