Министерство на здравеопазването предлага нова формула, по която да се

...
Министерство на здравеопазването предлага нова формула, по която да се
Коментари Харесай

МЗ срещу дефицита: Нова формула разширява списъка с лекарства забранени за износ

Министерство на здравеопазването предлага нова формула, по която да се пресмятат нужните количества за страната ни. Съответно - кои медикаментите и по кое време да бъдат спирани за експорт.

Благодарение на тази нова формула повече на брой медикаменти ще попадат в листата със неразрешени за експорт лекарствени препарати. Така от ведомството споделят, че това ще отговори на действителните сигнали на хората за неналичия.

Властите си играят на „ котка и мишка “ с производителите и дистрибуторите, изясни проф. Илко Гетов

В забранителните описи към този момент ще влизат и медикаментите, за които има планувано краткотрайно или непрекъснато прекъсване на продажбите. Както и тези, чиято продажба се стопира, вследствие на непредвидими условия.

При дефицит ще се ползва съкратена процедура по издаване на позволение за успореден импорт. За аптеките категорично се показва, че могат да се доставят с медикаменти единствено от търговци на едро с нужното позволение. Както и да ги отпускат единствено на популацията и единствено против рецепта, кагото те са по лекарско наставление.

Приоритетно да се ваксинират бебета, които би трябвало да получат първата си доза

Разширяват се опциите за надзор и се вкарват нови санкции. Предложенията са оповестени за публично разискване до 7 септември.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР